Kakšen je postopek gradnje brunarice?

 

Gotovo ste že bili v kakšni brunarici, kjer ste občutili harmonijo narave. Brunarice so zaradi tega ker so narejene iz lesa zelo primerne za sprostitev človeka, pozitiven in ugoden vpliv na človeški organizem je dokazan že nekaj časa. Če imate tudi vi v lasti kakšno odmaknjeno parcelo od mestnega vrveža, bi bila postavitev brunarice na tej parceli zelo smiselna. Toda kaj je vse potrebno storiti pred samo gradnjo brunarice?

 

Brunarica

 

Brunarice spadajo med manj zahtevne objekte, za katere je potrebno tako kot za hišo pridobiti papirje.

 

Najprej kar je potrebno opraviti pred gradnjo brunarice je plačilo komunalnega prispevka, na podlagi katerega lahko sploh zaprosite za gradbeno dovoljenje. Namesto plačila komunalnega prispevka se lahko na podlagi dogovora z občino tudi naredi kanalizacijo in ostalo infrastrukturo na lastne stroške.

 

Ko imamo urejeno področje komunale, lahko pričnemo z zbiranjem projektne dokumentacije. Ta načrt je potreben za vse zidane oziroma grajene objekte v naravi. Zajema popolnoma vse vidike gradnje vaše brunarice, od električne napeljave, arhitekture in kanalizacije.

 

Ko smo zbrali ustrezno projektno dokumentacijo, pa lahko vložimo prošnjo za gradbeno dovoljenje, na katerega se lahko čaka tudi več kot 200 dni. Odobri in izda vam ga upravna enota skupaj v sodelovanju občine. Pomembno je da je projektna dokumentacija za izdelavo brunarice zelo natančno izdelana, saj statistika kaže na to da je potrebno več kot polovico projektov naknadno dopolnjevati.

 

Ko pa smo gradbeno dovoljenje dobili pa lahko pričnemo z gradnjo naše brunarice.

 

Kategorije